Parempi, ilmastoystävällinen valinta

Parempi, ilmastoystävällinen valinta

Ympäristökysymykset ja ilmastonmuutos ovat nykyään keskeisiä puheenaiheita yhteiskunnassamme, ja ne vaikuttavat suuresti ihmisten elämään. Seuraukset valinnoistamme – mitä me syömme, ostamme ja kulutamme – ovat entistä tärkeämpiä kysymyksiä ympäristötietoisille kuluttajille. Sitä mukaa, kun tietoisuus ympäristöasioista yleistyy, yhä useammat pohtivat, mitä ilmastoystävällisesti syöminen ja eläminen oikeasti tarkoittaa.

Valtaosa kuluttajista haluaa tehdä parempia valintoja ruokaostoksissaan. Monet ovat yhtä mieltä siitä, että meidän pitäisi syödä vähemmän lihaa. Jotkut saattavat ajatella, että ilmastoystävällisyys tarkoittaa lihan poisjättämistä ruokavaliostaan kokonaan. Mutta eri lihavaihtoehtojen välillä on kuitenkin eroa. Paras valinta olisi syödä vähemmän, mutta parempaa lihaa.

Me uskomme, että riistaliha voi olla ilmastoystävällinen ratkaisu. Emmekä ole ainoita tämän mielipiteen omaavia. WWF:n lihaopas luokittelee riistalihan hyväksi vaihtoehdoksi perinteisesti kasvatettuun lihaan verrattuna *. Hirvenliha on hyvä esimerkki täysin vapaana luonnossa vaeltaneen ja kasvaneen riistaeläimen lihasta, joka on mahdollisimman luonnonmukaista. Vapaana luonnossa elävät eläimet eivät tarvitse lämmitettyjä suojia tai rehua. Tämä pätee suurelta osin myös poroon, vaikkakin ne saavat ylimääräistä rehua ankarien talvien aikana.

Nämä luonnollisesti elävät eläimet ovat erinomainen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat saada parhaat puolet molemmista: olla ilmastoystävällinen ja samaan aikaan nauttia riistalihan uniikista makumaailmasta!

*Lähde: wwf.fi/lihaopas/