Hirvi, pohjoisten metsien kuningas

Hirvi, pohjoisten metsien kuningas

Hirvijahti on vahva perinne Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Sosiaalisuus selittää osaksi hirvijahdin suosiota: yhden hirven kaatamiseen tarvitaan useamman metsästäjän ja koiran panos. Syksyinen luonto, tuttu porukka ja nuotion ääressä jutustelu ovatkin monelle jahdissa parasta. Ja kun saalista saadaan, huolehditaan samalla tieturvallisuudesta, vähennetään taimikkotuhoja ja pidetään kanta elinvoimaisena ja terveenä.

Lapin Lihan hirvenliha tulee Ruotsista, jossa jahtiporukoilla jää lihaa myytäväksi asti. Suomessa jahtiporukat jakavat lihat keskenään, osa annetaan maanomistajille ja vain hyvin pieni osa tulee myyntiin.

Luonnonmukaista, ravintorikasta herkkua

Hirvi on pohjoisten havumetsien suurikokoinen riistaeläin. Majesteettinen uroshirvi voi painaa yli 600 kg, naaraan ollessa 240-450 kg. Vain uroshirvellä on sarvet. Hirvet elävät suureksi osaksi yksin ja liikkuvat mieluiten hämärän aikoihin. Ravinnokseen hirvet etsivät ruohoa, pensaita ja puiden lehtiä sekä talvella kaarnaa.

Tumma ja karkeasyinen hirvenliha maistuu miedosti riistalle. Se on vähärasvaista ja sisältää paljon proteiinia, kivennäisaineita ja vitamiineja. Se on luonnostaan mureaa, ja ei yleensä tarvitse marinointia – suola ja pippuri riittävät korostamaan sen luonnollista herkullisuutta. Helposti hyvää ja herkullista!