Lapin Liha vastustaa Venäjän sotatoimia

Lapin Liha vastustaa Venäjän sotatoimia

4/2022

Lapin Liha Oy on Euroopan johtava villiruoan tuottaja, jonka juuret ovat syvällä lappilaisessa erämaassa. Rovaniemellä sijaitsevalla tuotantolaitoksella valmistetaan poro- ja riistatuotteita, joiden raaka-aineista valtaosa tulee Suomesta, Ruotsista ja Uudesta-Seelannista. Lisäksi ostoja tehdään Venäjältä, Siperian alkuperäiskansoilta, joiden kanssa Lapin Lihalla on takanaan yli kymmenen vuoden yhteistyö. Se on aloitettu aikanaan siksi, että Suomen ja Ruotsin porojen saatavuus ei riitä ympärivuotisen saatavuuden varmistamiseen.

Tällä hankintakaudella Siperian porojen osuus raaka-aineista on noin 35 prosenttia. Hankintakauden 2021/2022 ostosopimukset on tehty jo kesällä 2021. Ensimmäinen kuorma Suomeen saapui joulun ja uudenvuoden välissä ja loput kuormat tulivat tammi-helmikuussa. Viimeisten kuormien saapuminen viivästyi rajamuodollisuuksien vuoksi ja ne saapuivat Rovaniemelle lopulta aivan helmikuun lopussa/maaliskuun alussa. Rovaniemellä raaka-aineet jalostetaan erilaisiksi porotuotteiksi.

Lapin Liha Oy vastustaa jyrkästi Venäjän sotatoimia. Ukrainan sodan alettua yritys ei ole tehnyt raaka-aineostoja Siperiasta.

Lisätiedot:
Mari Onkamo
toimitusjohtaja, Lapin Liha
mari.onkamo@polarica.com
p. 050 358 6054