Saksanhirveä Uudesta-Seelannista

Saksanhirveä Uudesta-Seelannista

Saksanhirvi on suurikokoinen hirvieläin, joka syö lähinnä ruohoa ja lehtiä. Ne elävät lauhkean ilmaston lehtimetsissä, joiden lähistöllä on vesialueita sekä niittyjä. Saksanhirvet elävät suurissa laumoissa, joissa on joko uros- tai naaraspuolisia yksilöitä.

Lapin Liha tuo saksanhirveä Uudesta-Seelannista, jonne laji istutettiin riistaeläimiksi vuorille 1800-luvun puolivälissä. Luonnollisten vihollisten puuttuessa niiden kanta kasvoi hallitsemattomasti, ja sen hillitsemiseksi saksanhirviä ryhdyttiin tarhaamaan suurissa aitauksissa ylängöillä. Niiden miedosti riistanmakuisesta lihasta tuli arvostettu vientituote. Tarhauksessa kiinnitetään paljon huomiota stressittömiin, luonnonmukaisiin olosuhteisiin ja laadukkaaseen ravintoon. Tilavissa, jopa 15 000 hehtaarin kokoisissa aitauksissa eläimet pääsevät laiduntamaan lajityypilleen ominaisesti. Saksanhirviä elää yhä myös villinä Uuden-Seelannin vuorilla.

Ravintorikasta raaka-ainetta

Tarhatun saksanhirven maku on miedompi ja vivahteikkaampi kuin villin, vuorilla elävän saksanhirven, ja ero lihan rakenteessa ja mureudessa on merkittävä. Saksanhirven liha on kevyttä ja vähärasvaista, ja siinä on runsaasti rautaa. Se on ravintorikas proteiinin lähde, joka on hyvää terveydellesi, sillä se sisältää mm. sinkkiä ja B-vitamiineja, mm. B12. Käyttämämme saksanhirvenliha tuotetaan ilman hormoneja ja steroideja, ja sen kuljetuksessa ja prosessoinnissa on tiukat, auditoidut laatustandardit.

Silver Fern Farms – Eläimiä kunnioittaen

Silver Fern Farms, Uuden-Seelannin johtavan saksanhirvenlihan tuottaja, on yksi Lapin Lihan pitkäaikaisimmista toimittajista. Olemme työskennelleet jo yli 20 vuotta heidän kanssaan. Silver Fern Farms on useiden kasvattajien osuuskunta, Uuden-Seelannin suurin sellainen. Kuten mekin Lapin Lihalla, he ovat kehittäneet aktiivisesti yhteiskuntavastuutaan, vaalien kasvattajiaan, ja laittaen eläinten hyvinvoinnin prioriteetikseen. Kunnioitus todella tulee sydämestä.